Sommerens reisetips: destinasjoner, reiselån og værmeldinger med mer

  • Er det tryggest å reise innenlands, eller er det mulig å dra til utlandet?
  • Bør man bruke reiselån eller oppsparte midler for å finansiere turen?
  • Hvordan blir været i sommer? 
  • Huskeliste før reisen

Denne sommeren, som alle andre, er det mange som føler for å reise. Når man skal ut på tur, uansett varighet, så er det fint å ha noen reisetips man kan følge for å være litt bedre rustet. Derfor kommer vi nedenfor til å ta for oss noen av de mest sentrale faktorene som kan påvirke reisen. 

Er det tryggest å reise innenlands, eller er det mulig å dra til utlandet?

Det er utvilsomt mange som lurer på hvordan corona-situasjonen kommer til å påvirke sommeren i år. I mange land har spredningen gått ned, mens den andre steder har gått kraftig opp igjen. 

Myndighetene fortsetter å anbefale at man holder seg i hjemlandet og tar seg en aller så liten norgesferie – og det er en anbefaling vi bør respektere. 

Samtidig er det visse land som ser ut til å ha hatt lave corona-tall generelt, over lang tid, eller den siste tiden, og som man kan føle seg ganske trygg på å reise til. Eksempler er Finnland og Island, og muligens Tyskland og Frankrike, men man bør selv ta vurderingen på om det er verdt risikoen med å bli fastsatt i et annet land hvis det skulle bli lockdown og flyene mot all formodning skulle kanselleres.  

Bør man bruke reiselån eller oppsparte midler for å finansiere turen?

Når det kommer til kostnader, så er vi alle klar over at det kan koste en del tusener (eller titusener) å dra på reise, spesielt om man finansierer turen for en annen person eller en hel familie. 

Noen personer har et øye for sparing, og bestemmer seg lenge på forhånd hvordan de skal samle opp nok penger til å kunne betale for reisen når den kommer. Disse klarer seg fint med oppsparte midler.

For andre er det av ulike grunner litt vanskeligere å kun finansiere turen med sparepenger, for eksempel om man har gått lenge på permittering, man ser en ny reisemulighet som nettopp har åpnet seg, eller man vil spandere turen på et familiemedlem som ikke står så sterkt økonomisk. Da kan det være et alternativ å ta opp lån til å reise for å få tilgang på de ekstra tusenlappene som trengs for å kunne dra på reisen. 

Det er også mulig å ta opp mye mer enn et par tusenlapper, men da er det viktig å forholde seg ansvarlig til situasjonen, slik at man gjør det til en prioritet å betale ned lånet så snart man får mulighet etter reisen. 

Hvordan blir været i sommer? 

Ifølge Roar Teigen, som jobber som energimeteorolog hos Storm, så er det vanskelig å forutse hvordan været vil bli flere måneder på forhånd, men i juli så virker det som at det kan bli en noe kjølig måned. Nordmenn som vurderer norgesferie vil altså ikke bli overrasket over hvor varmt det er, men det kan fortsatt være gode nok temperaturer for å feriere her. 

Mot august, derimot, så kan vi glede oss til å få en del finvær, med hetebølger som slår til med opptil 30 grader om dagen og over 20 grader om natten. 

Huskeliste før reisen

Om du velger norgesferie eller utenlandsopphold, så ønsker vi å bidra med en liten huskeliste du kan bruke før turen: 

  • Ta med kun det essensielle, så sparer du plass, og det blir enklere å forflytte seg
  • Se på værvarselet rett før du drar, slik at du kan tilpasse klesvalget deretter
  • Selv om det ser ut til å bli mye sol, så er det alltids fint å ta med et regnplagg
  • Finn en ny aktivitet å gjøre eller et nytt sted du vil besøke – forandring fryder!