Norgesferie alene – Dette kan du gjøre

Nå som Norge har åpnet for fullt kan det kanskje friste å dra til utlandet for å endelig kunne reise litt. Likevel er situasjonen ganske ny, og mange andre land sliter fortsatt med coronasituasjonen. Derfor vil det fortsatt være tryggere å ta en Norgesferie inntil videre.

I den forbindelse er det mange som reiser sammen med andre, men for noen er det kanskje vanskelig å avtale ferie til en tid som passer godt for venner eller familie, eller kanskje man bare har lyst til å dra alene. Hvis du faller inn i en av disse gruppene, så lurer du kanskje på hva du kan gjøre på Norgesferie alene? Her har vi samlet noen tips!

Gå tur i fjellet

For de som liker å gå i fjellet er det lite som slår roen og stillheten man får når man er helt alene ute i naturen og bare vandrer. Alle livets problemer faller vekk, og man få litt perspektiv, tenke på seg selv, eller la være å tenke i det hele tatt. Er du ikke veldig bekvem med å være helt alene på fjellet, derimot, så kan det hjelpe å begynne dine fjellvandringer med guidet tur. 

Dra på hytta

Når man hører ordet “hyttetur,” så ser de fleste for seg en familie eller gjeng med venner som koser seg i en liten hytte ute i skogen eller på fjellet. Men det er ingenting som trenger å stoppe deg fra å ta deg en liten huttetur alene. 

Eller på camping

Campingplasser kan også være et fint sted å være for den som drar på Norgesferie alene. Man har så mange steder å velge mellom, enten man vil være nært sjøen, langt inne i skogen, eller nært sivilisajonen. Det er mulig å legge til rette for fiske, turer i skogen, eller bare å sitte og slappe av ved sjøen med en pils i hånda mens man tar livet med ro. 

Book deg en plass på hurtigruta

Har du heller lyst til å utforske Norges kystlinje, finnes det nok ingen bedre måte å gjøre det på enn å bli med på en god og gammaldags tur med hurtigruta. Om du velger å bli med hele landet på langs, eller peker deg ut en konkret del av reisen du vil være med på, så er du garantert å se mye vakkert på turen, inkludert fjorder og kystbyer. 

Reis til en by eller plass du aldri har vært

Hvis du er mer rastløs av deg, og har lyst til å oppdage nye steder, så oppfordrer vi deg til å reise til en by eller plass du aldri har vært. Tro det eller ei: de fleste nordmenn lever hele sine liv i Norge uten å engang ha besøkt halvparten av dets store byer eller fylker. 

Hva er et sted du alltid har hatt lyst til å dra til – Lofoten? Bergen? Tromsø? Ønsker du kanskje å se Nidarosdomen i Trondheim, Edvard Grieg sitt hus og museum i Bergen, eller Saltstraumen sin sterke malstrøm i Bodø? Det er bare fantasien som stopper deg!

Etter å ha lest denne teksten er vi sikre på at du har fått mange gode tips til hvordan du kan bruke din Norgesferie alene. Hva stod mest ut for deg? Det er bare å velge og vrake. Hvis det er vanskelig å bestemme deg for akkurat hvilket sted du vil dra, så kan du jo at du alltids kan dra til de andre stedene senere.